tiistai 26. marraskuuta 2019

Loppuseminaarin antia - ideoita, mietittävää ja konkretiaa kotievääksi

Hankkeen loppuseminaari järjestettiin Kuopiossa torstaina 21.11.2019. Osallistujia oli 25, suurin osa istui paikan päällä ja muutama osallistui etänä Zoomin avulla.


Päivän aloitti Marika Toivola Raumalta otsikolla Arviointi ja oppimateriaali oppimiskulttuurin tärkeimpinä tukipilareina. Marika on käänteisen oppimisen kehittäjä ja korosti mm., että pänttäys vasta juuri ennen koetta vie tiedon vain lyhytaikaiseen muistiin eikä tapahdu syväoppimista. Hänen kokeissaan oppija saa itse valita tehtävän sen mukaan, mikä hänen arvosanatavoitteensa on. Oppija myös itse korjaa kokeensa, jolloin oppii virheistään.
Formatiivisen arvioinnin teoreettinen malli (Black & William, 2009)

Marikan jälkeen kehittäjäopettajat pääsivät lavalle esittelemään oppimateriaalituotoksiaan. Osa oli lähes valmiita ja muutamasta kurssista puuttui vielä osioita - joka tapuksessa huikeita kokonaisuuksia on tulossa seuraviin lukiokursseihin: MU1, OP1, ENA1, HI3, ÄI4+FI2-yhteiskurssi, TE1, BI2, MAA2 ja MAY1. Viimeistään huhtikuussa 2020 löydät linkit näihin kursseihin tämän blogin Tuotokset-välilehdeltä. Upeaa on, kuinka opettajat yli maakuntarajojen yhteistyössä toteuttivat kurssinsa! Jokaista kurssia oli tekemässä vähintään kaksi opettajaa, osalla oli lisäksi kommentoija-opettajia sparraamassa kurssin sisältöjä. Uusi LOPS2021 on huomioitu materiaaleissa.
Anne Parkkari-Karppinen ja Kristiina Tallgren: OP1-kurssi

Ainomaija Paakkinen: ENA1-kurssi
Jani Repo ja Maija Ruuskanen: HI3-kurssi
Marita Väisänen ja Titta Hietala: ÄI4+FI2-kurssi

Tiina Lehmusoksa: BI2- ja TE1-kurssit
Esimerkki MAA2-kurssin H5P-tehtävästä (Olavi Lappalainen)
Eerika Häkkinen: MAY1-kurssi
Iltapäivän päätteeksi Harto Pönkä puhui monipuolisesti pedagogisista malleista ja Mika Salonen toi kuulumisia valtakunnallisista oppimateriaalihankkeista.
Harto Pönkä Oulusta, https://www.slideshare.net/hponka/pedagogiset-mallit-opetuksen-suunnittelun-kehyksin

Mika Salonen Turusta, http://www.koulutustakuu.fi/hankkeet/tase/
Seminaaripäivän tallenteet löytyvät Isoverstaan Tallennepalvelusta:
http://bit.ly/loppusemma19
Twitteristä löydät #Isoverstas -hashtagillä (-->Viimeisimmät) lisää seminaarin annista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti